HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Fotojournalistikk

Digital fotografering

Hvordan ta gode dokumentasjonsfotografier ved hjelp av enkle hjelpemidler.

Om kurset

Kurset gir en innføring i grunnleggende prinsipper for digital fotografering. Det vil bli arbeidet med portrett- og produktfotografering. Deltagerne vil gjøre utprøving gjennom øvelser som omhandler funksjoner som blender og lukker, samt å stille inn riktig hvitbalanse på kameraet for å oppnå best mulig resultat når man skal fotografere.

På kurset vil deltagerne lære å sette opp et enkelt "fotostudio" ved hjelp av arbeidslampe og isoporplate. Det vil også bli gitt en innføring i digital bearbeiding av fotografier i bilderedigeringsprogrammet Gimp.

Kursdeltagerne må ha med eget kamera. Det er en fordel med speilreflekskamera eller avansert kompakt- eller hybridkamera, men kurset vil i størst mulig grad imøtekomme alle typer digitalkameraer.

Etterutdanningskurs resulterer i kursbevis som bekrefter faglig fordypning.

Les mer om innhold og organisering.

Målgruppe

Kurset er særlig rettet mot lærere i grunn- og videregående skole, men også andre interesserte er velkommen til å melde seg på kurset.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

Påmeldingen er bindende. Eventuell avmelding må skje skriftlig senest to uker før kursstart. Ved senere avmelding refunderes ikke kursavgiften.

Kurset settes i gang under forutsetning av tilstrekkelig antall påmeldte deltakere, da vi er avhengig av å dekke våre kostnader til kurset. Deltakerne vil motta informasjon per e-post to uker før kursstart om kurset skal settes i gang eller ikke.

Opptakskrav

Ingen opptakskrav.

Fakta

Digital fotografering Ta kontakt. 0 stp. 3 studiedager HiOA Norsk Ta kontakt.
Publisert: Oppdatert: