HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Design og kommunikasjon i digitale medier

Digital kunst, kultur og kommunikasjon

Digital kunst, kultur og kommunikasjon skal belyse hvordan man kan bruke digitale medier til å utvikle kreativitet og evne til formidling og kommunikasjon. Emnet fokuserer på holdning til og ferdigheter i bruk av digitale medier – i formidling og undervisning i skolen og samfunnet forøvrig.

Om studiet

Digital kunst, kultur og kommunikasjon er et deltidsstudium på 15 studiepoeng. På studiet vil studentene lære om trender og utvikling i digitale medier og vårt nettbaserte samfunn. Analyse og kjennskap til digitale læringsressurser og visuell kommunikasjon står sentralt. I løpet av studiet skal studentene lære å planlegge og utvikle enkle digitale læringsressurser og digitalt undervisningsmateriell.

Les mer om innhold og organisering.

Videre skal studentene kjenne til nytenkning og utvikling av de estetiske fagene i et digitalt perspektiv og ha bevissthet om personvern, nettetikette, opphavsrett og Intellectual Property Rights (IPR).

Studiet er organisert i samlinger og mellomperioder over ett semester. Det er lagt opp til tre til fem samlinger med arbeid i mellomperiodene, individuelt og i grupper. Undervisningen er hovedsakelig lagt til torsdag ettermiddag/kveld og fredag og lørdag på dagtid. Arbeidsformene i studiet vil veksle mellom teori, praktisk arbeid, didaktisk refleksjon og faglige utprøvinger.

Det tidligere studieprogrammet design, arkitektur og kommunikasjon er fra høsten 2013 oppdelt i fire enkeltemner på 15 studiepoeng, og man søker opptak til ett emne (15 studiepoeng) av gangen:

  • Arkitektur og rom 
  • Design og idéutvikling
  • Digital kunst, kultur og kommunikasjon
  • Foto og grafikk 

Målgruppe

Målgruppe for studiet er lærere i videregående opplæring, folkehøgskole og grunnskolen, samt andre som ønsker videreutdanning i estetiske fag.

NB! Pensumlisten vil bli oppdatert før studiestart .

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

1. september.

NB! Restplasser på studiet er lagt ut i SøknadsWeb

OBS! Studiet settes igang med forutsetning om nok deltakere.

Opptakskrav

Bestått faglærerutdanning eller bachelorgrad innen visuelle kunstfag, design, arkitektur eller tilsvarende. Det kreves til sammen 60 studiepoeng innen disse fagene. Annen relevant utdanning tilsvarende bachelorgrad med til sammen 60 studiepoeng, innen kunstfaglige emner, kan gi grunnlag for opptak etter nærmere vurdering.

Målgruppe for studiet er lærere i videregående opplæring, folkehøgskole og grunnskolen, samt andre som ønsker videreutdanning i estetiske fag.

Studieinformasjon

Fakta

Digital kunst, kultur og kommunikasjon Våren 2019 15 stp. 1 semester, deltid Pilestredet, Oslo Norsk

Semesteravgift (student.hioa.no).
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Materiellavgift kommer i tillegg.

Mer om studiet

Er du en ny eller eksisterende student? Gå inn på  student.hioa.no  for mer informasjon. Her finner du også alt om studiestart for ditt studium.

Publisert: Oppdatert: