HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Mobilfotografiet

– smarttelefonen som skapende verktøy i kunst, design og arkitektur.

Om kurset

Kurset tar utgangspunkt i hvordan vi gjennom digitale medier kan utvikle kreativitet og evne til formidling og kommunikasjon gjennom visuelle uttrykk.

Fokus blir satt på ett av de mediene som preger hverdagen til dagens elever, bildedelingstjenesten Instagram. Kursdeltakere får erfare hvordan denne visuelle kommunikasjonsformen kan inspirere til eget skapende arbeid, og undersøke hvilke konsekvenser dette kan ha for undervisningspraksis innenfor kunst- og håndverksfaget.

Les mer om innhold og organisering.

Det praktiske arbeidet består i å undersøke omgivelsene gjennom smarttelefonen. Et fotografisk skissearbeid der du utfordres til å bruke mobilens kameralinse som søkeramme, og deretter lete etter motiv og detaljer som fanger blikket ditt. Bildene bearbeides med redigeringsapplikasjoner på mobilen, og deles på egen Instagramkonto. Erfaringer fra dette arbeidet videreføres i undervisningsopplegg for bruk i enten ungdomsskole eller videregående skole, der det skal legges til rette for at elevene skal kunne dokumentere og visualisere idéer på Instagram, og utnytte nettverkets egenskaper i eget skapende arbeid.

Kurset er aktuelt i forbindelse med BYOD (Bring Your Own Device) i skolen, som innebærer at lærere og elever har med seg eget IKT-utstyr og bruker det i undervisning og læring.

Etterutdanningskurs resulterer i kursbevis som bekrefter faglig fordypning.

Målgruppe

Kurset er egnet for lærere i ungdomsskole og videregående opplæring, samt lærere som ønsker å lære mer om hvordan sosiale medier kan utnyttes i skapende arbeid. Det forutsettes at kursdeltakere har smarttelefon.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

Påmeldingsfrist er to uker før kursstart. Påmeldingen er bindende. Eventuell avmelding må skje skriftlig senest to uker før kursstart. Ved senere avmelding refunderes ikke kursavgiften.

Kurset settes i gang under forutsetning av tilstrekkelig antall påmeldte deltakere, da vi er avhengig av å dekke våre kostnader til kurset. Deltakerne vil motta informasjon per e-post to uker før kursstart om kurset skal settes i gang eller ikke.

Opptakskrav

Ingen opptakskrav.

Fakta

Mobilfotografiet - smarttelefonen som skapende verktøy i kunst, design og arkitektur Ta kontakt. 0 stp. 3 dager, deltid OsloMet Norsk Ta kontakt.
Publisert: Oppdatert: