HiOA har blitt OsloMet – Storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English

Fagdidaktikk: kunst og design (studieretning i estetiske fag)

Studieretningen er en fagdidaktisk master for lærere med et profesjonsperspektiv på undervisning og forskning innen design, kunst og håndverk. Studiet tilbys både på heltid og deltid.

Om studiet

Studieretningen er en fagdidaktisk master for lærere med profesjonsperspektiv på undervisning og forskning innen design, kunst og håndverk. Studieretningen fokuserer på fagdidaktiske problemstillinger knyttet til fagområdet. Fornying, kritisk refleksjon, anvendelse av teori og utvikling av profesjonskunnskap står i fokus. Det legges vekt på en flerfaglig, samtids- og samfunnsorientert tilnærming til profesjonsfeltet i utdanning og praksis på alle nivå.

Les mer om innhold og organisering. Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

1. mars ( tidlig opptak) / 15. april

 

OBS! Studiet settes igang med forutsetning om mange nok deltakere.

Opptakskrav

  • Bachelorgrad i faglærerutdanning i formgiving, kunst og håndverk, treårig faglærerutdanning i design, kunst og håndverk eller treårig faglærerutdanning i forming og formingsfag eller tilsvarende.
  • Lærerutdanning og, som del av eller i tillegg til denne, formingsfaglig utdanning med et omfang på 60 studiepoeng eller tilsvarende.
  • Bachelorgrad innen visuelle kunstfag og/eller design og i tillegg praktisk-pedagogisk utdanning innen fagfeltet med et omfang på 60 studiepoeng eller tilsvarende.

Studieinformasjon

Fakta

Fagdidaktikk - kunst og design (master i estetiske fag) Høst 2018 120 2 år heltid eller 4 år deltid Pilestredet, Oslo Norsk Semesteravgift: 860 kr.
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.
Eventuell materialavgift kommer i tillegg.

Mer om studiet

Er du en ny eller eksisterende student? Gå inn på student.hioa.no for mer informasjon. Her finner også alt om studiestart for ditt studium.

Kontakt

Faglig: Janne Reitan
Administrativ: Hanna Schjerva Eide

Bildet viser kunst som finnes utenpå Kjeller-bygget.

Jobbmuligheter

Studieretningen fagdidaktikk: kunst og design gir grunnlag for tittelen lektor og kvalifiserer til undervisning i grunnskole, videregående opplæring og høgskole.

Les mer om jobbmuligheter

Mastergraden i estetiske fag kvalifiserer for kunstfaglig og/eller designfaglig arbeid i og utenfor kunstfeltet.

Med vekt på didaktikk, formidling og samfunnskontakt basert på kunst- og designfaglig kompetanse gir mastergraden også mulighet til å arbeide med kulturelle og sosiale problemstillinger på ulike felt. Masterstudiet i estetiske fag legger særlig vekt på utdanning samt institusjonelle og organisatoriske perspektiver.

Studiet kvalifiserer generelt til å søke forskerutdanning.

Lukk
Bilde av to studenter som henger opp et maleri studenter ved estetiske fag har malt.

Studentene forteller

Hvordan er det å være student ved masterstudiet i estetiske fag?

Les hva studentene forteller!

Publisert: Oppdatert: