meny
søk
English
Anvendt datateknologi

Universell utforming av IKT (MSc)

Masterstudiet egner seg for deg som vil bli spesialist i universell utforming av IKT-systemer.

Om studiet

Etter hvert som e-samfunnet vokser fram, er det essensielt at elektronisk informasjon og elektroniske tjenester er tilgjengelige for flest mulig, uavhengig av data-utstyr, situasjoner og funksjonsevne.

Les mer om innhold og organisering.

Dette forutsetter kompetente IKT-fagfolk, som kan utvikle universelt tilgjengelige brukergrensesnitt. Videre vil e-samfunnet skape store utfordringer for IKT-infrastruktur og IKT-tjenester i vårt samfunn.

Målet med masterprogrammet i universell utforming av IKT (Master of Science) er å møte det økende behovet for faglig kompetanse om universell utforming av IKT-løsninger.

Programmet er relevant for søkere med kompetanse innen menneske-maskin interaksjon, interaksjonsdesign, programvareutvikling og relaterte fagområder i offentlig sektor.

Programmet er også relevant for søkere med interesse for fremtidige studier på doktorgradsnivå.

Les intervju: Tobias Andersen ønsker å bruke masterstudiet i universelt design til å utvikle en standard for hjernestyring som fungerer like godt enten man har ALS eller er en gamer på toppnivå

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

Søkere utenom EU/EEA, Sveits og nordiske land: 15. desember .
Søkere fra EU/EEA, Sveits og nordiske land: 1. mars .

Opptakskrav

Det kreves bachelorgrad i ingeniørfag, datateknologi eller tilsvarende hvor innslaget av datatekniske emner utgjør minst 80 studiepoeng. Det er krav om minst karakter 4 eller bedre i engelsk fra vgs. eller tilsvarende.

Programme content and structure

2. year

Part-time or full-time.

Full-time 2 years
Part time 4 years
Full-time 2 years

3. semester10 stp.
MAUU592020 ECTS
Master’s Thesis, MT2
Part time 4 years

4. year

Part time 4 years
Part time 4 years

7. semester10 stp.
MAUU590030 ECTS
Master’s Thesis, MT3

Studieinformasjon

Fakta

Masterstudium i universell utforming av IKT August 120 2 år på heltid, 4 år på deltid Pilestredet, Oslo Engelsk Semesteravgift: kr 860,00

Semesteravgift består av en avgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og en kopiavgift. Avgiftene betales hvert semester-

Mer om studiet

Er du en ny eller eksisterende student? Gå inn på  student.hioa.no  for mer informasjon. Her finner også alt om studiestart for ditt studium.

mann som viser frem et bilde via en prosjektor. På bildet er det tegnet en strekfigur, og under står det "Solution?".

Jobbmuligheter

Masterprogrammet utdanner kompetente medarbeidere innenfor universell utforming av IKT-løsninger.

Les mer om jobbmuligheter

Dette inkluderer blant annet programvareutvikling, rådgivning, konsulentarbeid og entreprenørvirksomhet i universell utforming, for eksempel webapplikasjoner, kontorapplikasjoner, mobiltjenester, forbrukerelektronikk eller elektroniske selvbetjeningsautomater.

Norge og mange andre land har i økende grad fått lovpålagte krav om tilrettelegging for brukere med funksjonsnedsettelser, slik at alle kan ta aktiv del i samfunns- og arbeidsliv. Dette medfører et stort behov for fagfolk som kan sikre at samfunnets IKT-infrastruktur tilfredsstiller kravene til tilgjengelighet.
Masterprogrammet gir grunnlag for videre studier på doktorgradsnivå.

Lukk
Picture of students

Studentene og lærerne forteller

Her forteller de om studiet og mulighetene

Publisert: Oppdatert: