HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Dramaturgi

Dramaturgi

Dramaturgi – for deg som vil fordype deg i teatrets ulike prosesser og uttrykksformer

Om studiet

Dramaturgi er et halvårsstudium i drama og teaterkommunikasjon som består av hovedområdene praktisk dramaturgi, dramaturgisk teori og fagdidaktikk. Studiet utforskes gjennom gruppearbeid og undervisningen vil hovedsakelig foregå i form av praktiske verksteder med drøfting og utprøving av idéer med tilhørende seminarer og forelesninger. Studiet egner seg for de som ønsker å arbeide innenfor kulturlivet eller skolen.

Les mer om innhold og organisering.

Studiet er organisert som et heltidsstudium på dagtid. Studentene vil ha et betydelig ansvar for egen læring, organisering og gjennomføring av arbeidet i sine grupper. Forelesninger, demonstrasjonsundervisning og veiledning vil bli gitt etter behov. Studiet er prosessorientert, og svært intensivt og arbeidskrevende. Noe undervisning kan bli gitt på engelsk.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

15. april.

Opptakskrav

Fullført årsstudium i drama og teaterkommunikasjon (60 studiepoeng) eller tilsvarende dramafaglig utdanning på universitets- eller høgskolenivå. Studenter som er tatt opp til bachelorstudium i drama og teaterkommunikasjon (180 studiepoeng) må ha bestått 1. studieår av utdanning.

Studieinformasjon

Fakta

Drama og teaterkommunikasjon - dramaturgi Høst 30 1 semester Pilestredet, Oslo Norsk. Undervisnings- og oppgavespråket ved Høgskolen i Oslo og Akershus er norsk, med mindre annet er fastsatt i programplan eller emneplan.

Semesteravgift 
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Mer om studiet

Er du en ny eller eksisterende student? Gå inn på  student.hioa.no  for mer informasjon. Her finner også alt om studiestart for ditt studium, i tillegg til pensum, emne- og programplaner.

Kontakt

Faglig: Anne Bryhn
Administrativ: Kontaktskjema

Bilde av studenter utkledd i barokklær.

Jobbmuligheter

Studiet er et påbyggingsstudium og kan inngå i en bachelorgrad.

Les mer om jobbmuligheter

Opptakskrav er fullført årsstudium i drama og teaterkommunikasjon (60 studiepoeng) eller tilsvarende dramafaglig utdanning på universitets- eller høgskolenivå.
Studenter som er tatt opp til bachelorstudium i drama og teaterkommunikasjon (180 studiepoeng) må ha bestått 1. studieår av utdanning før studiet i dramaturgi (tredje semester) kan påbegynnes. Tilsvarende må dramaturgi være bestått før maskespill (fjerde semester) og Teater i undervisningen (femte semester) kan påbegynnes.

Lukk
Dramastudenter som sminker seg til forestilling.

Studentene forteller

- Dramastudiene har gitt meg muligheter!

Publisert: Oppdatert: