HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Fortellerkunst

Fortellerkunst

Fortellerkunst gir en grunnleggende innføring i den muntlige fortellerkunstens håndverk, teori og tradisjon, og legger vekt på den praktiske siden av faget slik at studentene skal kunne fortelle og legge til rette for fortellersituasjoner. Studiet egner seg for de som ønsker å arbeide innenfor scenekunst, kreative næringer eller skolen.

Om studiet

Studiet er delt inn i hovedområdene teori og praktisk øving i fortellerteknikk. Studiet er organisert som et heltidsstudium på dagtid og er svært intensivt og arbeidskrevende.

Les mer om innhold og organisering.

Det gis lærerstyrt undervisning ved forelesninger, demonstrasjoner, instruksjon og veiledning. Hovedvekten i studiet ligger på gjennomføringen av praktiske oppgaver og trening i fortellerteknikk. Dette praktiske arbeidet omfatter utforming og utvikling av det fortellertekniske uttrykket og det dramapedagogiske opplegget. Noe undervisning kan bli gitt på engelsk.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

15. april.

Opptakskrav

Fullført emne/årsstudium drama og teaterkommunikasjon (60 studiepoeng) eller halvårsstudiene muntlig fortelling 1 og 2 (30+30 studiepoeng) samt dramaturgi (30 studiepoeng), eller tilsvarende dramafaglig utdanning på høgskole – eller universitetsnivå.

Studieinformasjon

Fakta

Drama og teaterkommunikasjon - fortellerkunst Høst 30 1 semester Pilestredet, Oslo Norsk og engelsk

Semesteravgift (student.hioa.no)
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Mer om studiet

Er du en ny eller eksisterende student? Gå inn på  student.hioa.no  for mer informasjon. Her finner også alt om studiestart for ditt studium, i tillegg til pensum, emne- og programplaner.

Kontakt

Faglig: Heidi Dahlsveen
Administrativ:  Kontaktskjema

Bilde av studenter utkledd i barokklær.

Jobbmuligheter

Studiet er et påbyggingsstudium og kan inngå i en bachelorgrad.

Dramastudenter som sminker seg til forestilling.

Studentene forteller

Hvordan er det å være student ved fortellerkunst?

Publisert: Oppdatert: