HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Muntlig fortelling 2

Muntlig fortelling 2

Den muntlige fortellingen er en kunst- og kommunikasjonsform som legger vekt på å skape indre bilder i tilhørernes fantasi. En fortelling foregår som en åpen og direkte toveiskommunikasjon mellom forteller og tilhørere og innebærer et samspill mellom disse.

Om studiet

Historiefortelling er både en gammel kommunikasjonsform med sterke tradisjonsbundne røtter og en ny og urban formidlingskanal. Den muntlige fortellingen er kontekstuell og dermed i endring ut fra tid, sted og rom den blir formidlet i. Kommunikasjonsformen kombinerer håndverkets teknikker og kunstens uttrykk.

Les mer om innhold og organisering.

En av de fem grunnleggende ferdighetene i Kunnskapsløftet er å kunne uttrykke seg muntlig. Dette innebærer at muntlighet skal prioriteres i alle fag og skal integreres i kompetansemålene. Derfor blir fortellerkunst stadig viktigere i den norske skolen.

En stor del av studiet er konsentrert rundt hva den enkelte student ønsker å arbeide med for å videreutvikle seg som forteller.

Studiet er delt inn i to hovedområder der det legges stor vekt på utvikling av studentenes kunstneriske profesjonalitet i muntlig fortelling. To tredjedeler av undervisningen er knyttet til det praktisk rettede hovedområdet og en tredjedel til teorien. Fagdidaktikk inngår i begge hovedområdene.

Arbeid med fortellerens/forestillingens uttrykk og innhold samt analytisk og pedagogisk bearbeidelse av dette (20 studiepoeng).

NB! Emneplanen for muntlig fortelling 2 er under revisjon.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

Det er ikke avgjort når studiet settes opp neste gang.

Opptakskrav

Bestått Muntlig fortelling 1 (30 studiepoeng) eller tilsvarende dramafaglig utdanning på høgere nivå.

Studieinformasjon

Fakta

Muntlig fortelling 2 Det er ikke avgjort når studiet settes opp neste gang. 30 1 år, deltid Pilestredet, Oslo Norsk

Studieavgift: Ta kontakt.
Semesteravgift
Denne består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Mer om studiet

Er du en ny eller eksisterende student? Gå inn på student.hioa.no for mer informasjon. Her finner også alt om studiestart for ditt studium.

Kontakt

Faglig: Heidi Dahlsveen
Administrativ: Elisabeth Schjønsby

Bilde av studenter utkledd i barokklær.

Jobbmuligheter

Muntlig fortelling består av to studieenheter: muntlig fortelling I (30 studiepoeng) og muntlig fortelling 2 (30 studiepoeng).

Les mer om jobbmuligheter

Studiet kan inngå i en treårig bachelorgrad i drama og teaterkommunikasjon (180 studiepoeng) og bachelorgrad i kunst og design (180 studiepoeng).

Lukk
Dramastudenter som sminker seg til forestilling.

Studentene forteller

Hvordan er det å studere ved muntlig fortelling 2?

Publisert: Oppdatert: