HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

meny
søk
English
Teater i undervisningen

Teater i undervisningen

TiU – Teater i undervisningen – for deg som vil integrere pedagogikk inn i en teaterforestilling.

Om studiet

TiU – Teater i undervisningen - er et halvårsstudium i drama- og teaterkommunikasjon hvor studentene selv har hovedansvaret for utviklingen av sin egen TiU-forestilling. Studiet er organisert omkring et tema eller interesseområde med utgangspunkt i et aktuelt behov i skole og samfunn. Det praktiske arbeidet omfatter dramapraksis i skolen, utforming og utvikling av det dramatiske uttrykket i teaterdelen og i det dramapedagogiske opplegget.

Les mer om innhold og organisering.

Det teoretiske bygges opp dels ut fra gitt pensumstoff, dels ut fra aktuelt stoff for å belyse prosjektarbeidet. Studiet egner seg for de som ønsker å arbeide innenfor kulturlivet eller skolen.

Lukk

Søknad og opptak

Søknadsfrist

Det er ikke avgjort når dette studiet settes opp neste gang. 

 

Opptakskrav

Opptakskrav er generell studiekompetanse og fullført årsstudium i drama og teaterkommunikasjon (60 studiepoeng) samt drama og teaterkommunikasjon - dramaturgi (30 studiepoeng), eller tilsvarende dramafaglig utdanning på høgskole- eller universitetsnivå.

Studenter som er tatt opp til bachelorstudium i drama og teaterkommunikasjon (180 studiepoeng) og tar teater-i-undervisningen som del av denne utdanningen, må ha bestått drama og teaterkommunikasjon 1 (60 studiepoeng) og dramaturgi (30 studiepoeng), før teater-i-undervisningen kan påbegynnes.

Opptaksprøve

Forkunnskapskrav/Opptakskrav er fullført emne/årsstudium i ZDT1 drama og teaterkommunikasjon (60 studiepoeng) samt ZDT3 drama og teaterkommunikasjon - dramaturgi (30 studiepoeng), eller tilsvarende dramafaglig utdanning på høgskole- eller universitetsnivå.

Studieinformasjon

Fakta

Drama og teaterkommunikasjon - teater i undervisningen Dette studiet settes dessverre ikke i gang høsten 2018. 30 stp. 1 semester, heltid Pilestredet, Oslo Norsk. Undervisnings- og oppgavespråket ved Høgskolen i Oslo og Akershus er norsk, med mindre annet er fastsatt i programplan eller emneplan.

Semesteravgift (student.hioa.no).

Semesteravgiften består av en semesteravgift til Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) og kopiavgift.

Mer om studiet

Er du en ny eller eksisterende student? Gå inn på student.hioa.no for mer informasjon. Her finner også alt om studiestart for ditt studium.

Kontakt

Faglig: Anne Bryhn.

Administrativ:  Elisabeth Schjønsby

Bilde av studenter utkledd i barokklær.

Jobbmuligheter

Studiet er et påbyggingsstudium og kan inngå i en bachelorgrad.

Dramastudenter som sminker seg til forestilling.

Studentene forteller

Hvordan er det å være student ved teater i undervisningen?

Publisert: Oppdatert: