HiOA har blitt OsloMet – storbyuniversitetet. Les mer om hva det har å si for deg.

Medieforskning

Formidling av kyborgforskning
Når teknologi og menneske møtes
Vi kjenner dem fra science fiction-filmer, kyborgene. Men hvor mye sier Darth Vader eller Robocop oss egentlig om det som oppstår når menneskekropp og teknologi kombineres?
Stipendiat Marte Høiby
Voldskultur gjør det farligere å være journalist
– Når vold og drap blir normalisert i samfunnet blir det også farligere å være journalist, sier stipendiat Marte Høiby. Hun forsker på vold mot journalister, og er opptatt av å finne ut hvordan sikkerheten deres kan bedres.
Donald Trump
Hva skjer med den offentlige debatten når Trump inntar det hvite hus?
PODCAST: Verdensledere er konstant urolig for hva Trump skulle komme til å buse ut med på Twitter. Hva kan de politiske konsekvensene bli?
Medieforsker Yngve Benestad Hågvar
Oppstykket og mangfoldig nettjournalistikk
Norske journalister styrer i større grad fortolkningen i sakene som trykkes i papiravisene enn i stoffet som legges på nett, konkluderer Yngve Benestad Hågvar i en ny doktoravhandling.
Barnas egne rom
I 1916 var det adgang forbudt for barn som ikke hadde vasket hendene sine eller ikke kunne sitte stille. I 2016 er det de voksne som stenges ute fra biblioteket. Hva har skjedd med synet vårt på barn og bøker i løpet av disse hundre årene?
Den utålmodige professoren
Hun lever et intenst og utålmodig liv stadig på vei til konfliktområder. Enten det er klimakonferanse eller landsbygda i Pakistan. Men Elisabeth Eide kan roe ned med yoga og Dylan.
Illustrasjonsbilde av aviser og nyheter på mobil
– Det haster for nettavisene å tenke nytt i jakten på nye inntekter
Nettavisene har gjort en katastrofalt dårlig jobb når det gjelder nettannonsering og det å utvikle sine annonseprodukter, mener medieprofessor Arne Krumsvik.
Den vanskelige kontakten
Bruken av Facebook og Instagram kan for barnevernsbarn utgjøre en ekstra trussel mot deres behov for beskyttelse og privatliv. Nå utfordrer forskere barnevernet til å samarbeide mer med foreldrene om å legge til rette for tryggere bruk av sosiale medier.
Online-magasin om medieinnovasjon

Fire søsterutdanninger innen medier og kommunikasjon fra Tyskland, Nederland, Tyrkia og Norge gjennomførte tidligere i år en tidagers samling ved HiOA. Samlingen var en del av et større samarbeid, som er støttet med EU-midler.

Studentene jobbet under samlingen med et internasjonalt nettmagasin med flermediale featureartikler.

Se studentenes nettmagasin

Drone som flyr
Kameradroner på full fart inn i journalistikken
– Dette åpner for fantastiske muligheter, men enkelte ganger kan det gå på personvernet og sikkerheten løs, sier førsteamanuensis Robert Wallace Vaagan.