Christoffer Hovde (29) fullførte master i styring og ledelse ved Høgskolen i Oslo og Akershus i fjor. Så skrev han blogginnlegget ”Ung lederspire søker jobb”. Kort tid etter er han daglig leder for Balderklinikken i Oslo.
Les mer:

«Jeg vil med dette benytte anledningen til å meddele at jeg offisielt er på jakt etter nye utfordringer. Dette blogginnlegget er startskuddet på neste etappe", skriver Christoffer i en åpen jobbsøknad på sin egen blogg. Responsen var over all forventning.

Christoffer har alltid hatt høye mål. Et av målene var å bli en toppleder før han fylte 30 år.

-Det høres jo veldig arrogant ut og det er kanskje litt unorsk å sette seg et slikt mål. Folk rundt meg sa at det var umulig. Det var nesten så jeg begynte å tro på det selv, sier Christoffer.

Likevel våknet han hver morgen med en tanke i hodet: Hva kan jeg gjøre for å komme nærmere målet mitt? Det begynte med en blogg og en mastergrad.

Master i styring og ledelse

-Jeg måtte ta en master. Det er blitt som en inngangsbillett til arbeidslivet. Jeg valgte å ta en master i styring og ledelse på HiOA mens jeg jobbet som leder på Ikea. Ved å ta en erfaringsbasert master fikk jeg hele veien testet ut det jeg lærte i praksis.

Samtidig startet Christoffer en blogg, og ble synlig på sosiale medier. Han brukte Twitter for å få kontakt med norske toppledere som han ønsket å intervjue til masteroppgaven sin.

-Det resulterte i 15 intervjuer med dagens toppledere og en masteroppgave med tema: Hva mener dagens toppledere om fremtidens lederroller mot 2030?

-På masteren lærte vi om kompleksiteten i det offentlige. Jeg mener at for å være en god leder i det private bør man også ha god innsikt i det offentlige. Og det opplever jeg er fordelen med HiOA, at man får denne innsikten. Du treffer også andre studenter som kan gi nye perspektiver på ledelse, og etter masteren er vi fortsatt en gjeng som har kontakt.

Fakta
Master i styring og ledelse
Masterstudiet i styring og ledelse gir deg nyttig innsikt i aktuelle utfordringer for dagens ledere, og mulighet til å utvikle deg som leder og administrator. Du får større innsikt i egen praksis, økt forståelse for virksomhetens formål og styrket kompetanse på rammebetingelser, virkemidler og arbeidsformer. Studiet er særlig rettet mot offentlig virksomhet, og mot bedrifter og organisasjoner som samarbeider med offentlig sektor, og det er lagt opp slik at du kan kombinere det med arbeid.

Ung lederspire søker jobb

Etter å ha fullført masteren startet Christoffer opp for seg selv. Men det føltes fort ensomt å jobbe alene. Etter noen måneder savnet han det å være en del av en større organisasjon og å kunne utøve lederskap. Han bestemte seg for å skrive blogginnlegget ”Ung lederspire søker jobb”.

-Jeg gruer meg vanligvis aldri til å publisere et blogginnlegg, jeg trykker på publish og kan gjerne legge meg til å sove som et barn etterpå. Men denne gangen brukte jeg sikkert en uke bare på å skrive innlegget og få gode sparringspartnere til å lese igjennom. En søndag ettermiddag publiserte jeg endelig.

Mandag morgen klokken 8 kom den første telefonen, og klokken 10 var han på det første jobbintervjuet. Flere bedrifter tok kontakt med interessante tilbud. Etter to uker og mange telefoner signerte Christoffer kontrakt med den private helseklinikken Balderklinikken AS i Oslo. Topplederjobben var på plass. Her har han i dag ansvar for et team på 50 personer med blant annet leger, gynekolog, barnelege, psykologer, akupunktører, manuellterapeut, osteopater, kiropraktor, fysioterapeuter og homeopater. Målet er å tilby behandlingsformer som kan hjelpe mennesker til å forbedre sin helse og få et naturlig friskere liv.

Christoffer har satt en tredemølle, planter og dagslys inn på kontoret.

Drømmejobben

På sjefskontoret finnes det ingen kontorstol. Christoffer har satt inn en tredemølle under arbeidsbordet, så han kan gå mens han jobber.

-Balderklinikkens visjon er ”Naturlig friskere”, derfor går jeg foran som et godt eksempel og bruker ikke tiden min på å sitte i en kontorstol. Vi er ikke skapt for å sitte. Det handler om å leve merkevaren, sier Christoffer.

Målet om å bli toppleder før han fylte 30 år skulle vise seg å ikke være umulig. Og 29-åringen stortrives i sin nye jobb.

-Det her er drømmen. Det er rosa skyer og forelskelse. Jeg våkner klokken fire om morgenen og har lyst til å dra på jobb! For å lykkes, handler det om hardt arbeid og å være 100% dedikert til det man driver med. Jeg sitter med lydbok på øret som handler om helse på vei til jobb, og ser på dokumentarer om helse og kosthold i helgene.

Og han tar ikke heisen opp til kontoret i sjette etasje.

-Jeg tar trappa opp og ned hver dag, i hvert fall nesten hver dag, sier Christoffer og smiler.

Master i styring og ledelse

Publisert 09.02.2016